Ont och blandat

Först och främst är jag helt överväldigad av den respons jag har fått på olika håll på denna bloggs födelse. Jag tror att sisådär en hundra procent av er läser att bloggen heter APOKALYPSO. Det är också ett jättefint namn, men den heter APKALPYSO. Alltså ”apokalyps” fast med O:et på slutet istället, vilket gav mig bilden av ett gäng obekymrade små apor som spelar steeldrums medan bomberna faller.

Så, varför APKALYPSO? För det första älskar jag musik. För det andra har jag svårt att inte retas lite med sådant som tas på lite för stort allvar ibland. Jag hade ett death metal-fanzine precis i början av 90-talet och i nummer 2 hade jag ett foto på en go snubbe med rufsigt hår, uppspärrade ögon och corpse paint och han fick rubriken ”Ugglan Helge”. Alltså, det är ett mirakel att jag inte blev mördad …

Det är alltså inte så att jag måste vara cynisk och driva med folk hela tiden, men om man inte får skämta, ibland grovt om man är i rätt sällskap, så blir ju livet outhärdligt. Eller? Så om någon tycker att det är opassande att driva med undergången så är det här kanske inte rätt blogg att läsa.

Idag hade jag tänkt fortsätta berätta om mina första insikter när jag flyttade ut i skogen, men det kom något emellan. Och här får jag återigen komma med en liten varning: jag skriver personligt, och då kan ämnena bli roliga, informativa, äckliga eller tankekittlande. Idag kanske de blir äckliga.

Igår kväll blev det ett så kallat ofrivilligt prepptest. Inte på långa vägar lika illa som för Par i prepp med sin blodsprutarfest men i varje fall något att lära sig av. Jag insåg att jag hade dragit på mig urinvägsinfektion. Jag var ute på en grej där jag inte kunde påverka hemfärden och när jag väl var hemma grät jag av smärta och hade blod i urinen. Vad göra? Trekvart till närmaste akutmottagning och att åka till akuten en fredagsnatt är ju bara dödfött. Akuten åker man inte längre till om man inte anländer i ambulans. Det är Sverige 2017 och det kan man ju argumentera fram och tillbaka om i timmar (utan att komma någonvart).

20171111_125013

Någonstans i bakhuvudet hade jag för mig att jag faktiskt hade köpt tranbärsjuicekoncentrat av just den händelse att jag skulle upptäcka urinvägsinfektion på ett tidigt stadium. Så maken gick ner och letade i matkällaren, och se där, det fanns. Jag är ett stort fan av vetenskapliga studier, och anekdotiska bevis väger inte tungt hos mig. Jag kan inte dra mig till minnes att jag faktiskt har läst någon studie som styrker att tranbär skall kunna mota bort en begynnande infektion. Men där satt jag och grät och såg framför mig en natt och morgon på en akut bland andra, mer allvarligt sjuka. Så jag drack två liter tranbärsjuice och en liter vatten under natten. Det har blivit bättre men inte bra. Kanske kan jag hålla infektionen under kontroll tills måndag i alla fall.

Så varför är detta ett prepptest? Jo, för att detta är första gången jag har blivit sjuk när jag har bott ute i ingenstans. När jag bodde i en betonglåda på Hisingen hade jag inte ens hundra meter till vårdcentralen. Att fundera ut lösningar på vad och hur man gör när man blir sjuk är något som ständigt måste pågå i huvudet när man bor så här.

Framför allt är det nyttigt att bli påmind om vikten av fungerande antibiotika. Det finns få saker som jag är så rädd för som antibiotikaresistens. Ryssen, kärnvapen, freak storms, alla bleknar de i jämförelse med hur kass världen kommer bli att leva i om vi inte har antibiotika som fungerar. Det här är ett ämne jag kommer att återkomma till i olika former.

 

9 reaktioner på ”Ont och blandat

  1. Nähä, beblanda inte mig med populasen, jag såg redan från första början att den heter ”Ap-kalypso”!

    Nej, det ska tydligen till ohyggliga mängder juice för att man ska få i sig det aktiva ämnet. Men det är ju gott, vilket gör att man lyckas hinka i sig extra vätska, kissa ofta och skölja bort bakterier i högre grad. Däremot är det bra att ha smärtstillande hemma, för att dämpa eländet… :/

    Krya på dig!
    /Mordv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s