Lantmäteriet slutar med vissa tryckta kartor

Men snälla säg att jag missförstår något? Eller är det någon annan som tar över? På Lantmäteriets hemsida står följande:

terrangkarta

Skärmdump från Lantmäteriet

Jag var inne och skulle köpa en terrängkarta över ett nytt område eftersom min son har flyttat, och blev rätt förvånad över denna nyhet. Jag är varken luddit eller teknikalarmist, men är det inte lite oroande att vi förlitar oss på el och internet för precis allt? Det krävs inte så där jättemycket för att du inte längre skall kunna lyssna på den trygga Google Maps-stämman som talar om för dig hur du skall gå. Kartor trodde jag var en av de saker som skulle klara sig länge i analogt format.

Det mesta i kartform går så klart att få tag i i digitalt format, och den som ids kan förstås skriva ut. Men hållbarheten på utskrivna A4 är inget jag litar på i längden. Så om du har gått och tänkt att du skall köpa tryckta kartor i något av ovan angivna format så är det dags nu.

En reaktion på ”Lantmäteriet slutar med vissa tryckta kartor

  1. Ping: Veckorna som gått (85) #prepperSE – Urvaken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s