Försiktigt framåt med fröglädje

Sjukskrivningen fortsätter och just nu mår jag inte speciellt mycket bättre. Härom dagen skulle jag förklara för någon att stressen har kommit ikapp mig och slagit mig i skallen med en basketklubba. Ja, så fungerar hjärnan just nu. Den ger mig helt andra ord än jag hade tänkt mig. Ordet jag sökte (på vågrätt fyra) var förstås brännbollsträ. Förstår ni hur skrämmande det är för någon, vars enda styrka i livet har varit ord och att tänka fort, när orden blir till alfabetssoppa?

Dagarna går och jag tar korta promenader med grannen och hans hund. Varje gång jag närmar mig huset igen känner jag en lättnad. Jag inser att den här bloggen inte blev vad du, eller jag, trodde att den skulle bli, men nu får den vara det den är. Självhushållning handlar inte om att visa upp den snyggaste fasaden; det handlar om att klara dagen, att saker fucking löser sig.

20180304_110711

Jag har sått lite fröer och så sakteliga börjat göra i ordning förodlingen ute i gästhuset. Det finns hopp i varje litet frö (säger jag och låter som en jäkla motivational poster). Jag har inte riggat den reflekterande bakgrunden än. Det går gå som det går. I jorden så här långt finns all chili, en del tomater, två paprikasorter, gul lök (två sorter), rödlök, purjo, schalottenlök, silverlök, röd basilika och vanlig basilika, oregano, ruccola och spenat.

20180306_162420

Det finns nog få saker som är så bra för tillfrisknande som djur. Yoshi och Samus hjälper mig (just nu är det ett tyst krig mellan mig och Samus rörande huruvida plasten skall ligga kvar på lökfrösådden). Här synes Yoshi när vi skatteplanerar:

20180302_151450

På söndag flyttar hönsen in och vi är inte ett dugg klara med hönsvagnen. Planen var att ha på värmefläkten inne i den så att det blev helt torrt så vi kunde täta. En hel natts och en hel dags blötsnö says no. Lyckligtvis finns några dagar kvar för att fixa det sista. Jag får bistå med glada hejarop, för jag har knappt ork att gå ut till vagnen. Vagnen måste dessutom roteras 45 grader för att vi skall få plats med den mobila utegården.

20180306_162543

För någon som kan jobba natt och dag för att något skall bli bra från början, som planerar i det oändliga, är det minst sagt en utmaning att nöja sig med något som funkar temporärt. Jag hade ritat på en jättebra lösning där man kunde öppna en lucka utifrån och ta äggen, men det får bli i version 2.0. Nu blir det ett gammalt nattduksbord med en plastinsats från IKEA som blir reden. Hönsen kommer inte att bry sig ett smack, och jag får gilla läget.

En annan sak som fick bli temporär och gratis var fröförvaring. Återigen, jag hade en jättefin idé till något i trä, men gissa vad? En gammal kartong till ett mikrofonstativ och silvertejp fick bli lösningen.

20180223_122955

Samus och Yoshi sitter på ved som väntar på att klyvas. Den kan nog få vänta ett tag, är jag rädd. För just nu handlar livet om att läka.

20180306_162918

 

4 reaktioner på ”Försiktigt framåt med fröglädje

  1. Du får se allt detta som en nyttig erfarenhet. Att hönsen har det bra men inte bor i din perfekta vagn är kanske i slutänden en nyttig erfarenhet. Allt behöver inte vara perfekt utan ibland så duger det med OK. Kanske får du nu tid att justera din plan till verkligheten så att den blir ännu bättre när du får ork och tid att göra om. Skönt att höra att du tar det lugnt och tar hand om dig själv!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s