Jag lever

Jag lever.

Men jag är sjukskriven fortfarande. Ni är några som har hört av er och undrar så här kommer en kortkort update. Mitt yrke är att läsa komplicerade akademiska texter och komma med förslag på hur de kan bli ännu bättre. Min superkraft har varit att jag har kunnat läsa och skriva snabbt och kvalitativt. Jag har skrivit ofattbara mängder text i olika genrer och exempelvis recensioner har jag i princip kunnat knåpa ihop i sömnen. Idag har jag publicerat min första recension sedan i höstas. Jag vet inte hur jag skall förklara hur det är att det tog tre veckor för mig att skriva den. Det är som att ha kunnat göra ett Iron Man-lopp och plötsligt inte ha något skelett i benen. Man ligger där som en slafsig sörja och vill bara gråta. Men jag ger fan inte upp. Något har pajat i mitt huvud vad gäller finmotoriken och minnesfunktionen så bara att skriva ett sådant här inlägg med tankar tar flera timmar. Läsa om och om och om för att förstå vad jag själv har skrivit, för att försöka undvika att framstå som en illitterat idiot. Bara att få fingrarna att träffa rätt tangent är en kamp. Att skriva små oviktigheter på Twitter med bara tummarna på mobilen går okej. Att skriva en recension av en skiva blir plötsligt något sammansatt och påfrestande.

Natti

Jag har övat på min finmotorik lite, lite grand varje dag genom att skriva för hand om skivan jag ville recensera. Igår var det dags att ta mod till mig att öppna laptopen och försöka sammanfoga mina anteckningar. Det var dags inte minst för att jag inte vill låsa mig själv i en rädsla för att misslyckas. Texten blev väl inte det bästa jag någonsin har skrivit, särskilt inte eftersom det är ett av mina absoluta favoritband det gällde, men den är ett bevis på att jag håller på att hitta mig själv igen. Nu när texten är publicerad har jag sådan ångest, sådant stresspåslag att jag andas ytligt och mår illa. Men om jag någonsin skall komma tillbaka måste jag öva på att göra saker som tillhör det gamla livet. Och vad kan vara mer passande än det jag har gjort sedan jag var 16?

Jag vill tro att jag har blivit mer ödmjuk inför hur människor kan känna inför att läsa och skriva. Det är lätt att tro att det är en baggis när man har excellerat i det sedan man var fyra. Men när man sitter med elräkning från två leverantörer och försöker förstå kWh och nätkostnader och till slut bara gråter och ger upp och räcker över räkningen till maken, då blir man jävligt ödmjuk.

20180606_140841

Men nog om det här. Jag arbetar mig sakta tillbaka och hoppas hoppas hoppas på att kunna börja arbeta lite till hösten. Jag längtar ju efter mitt jobb! Det om något måste vara ett gott tecken. Under tiden har jag fortfarande tidsbegränsning på skärmtid och utsätter mig inte för något som stressar mig eftersom hjärnan måste få vila för att läka. Hönan Bacon har kycklingen Natti och hönan Fröken Fleggman har kycklingarna Gulio Ägglesias och De Niro och det är ungefär så mycket action jag orkar med om dagarna. Jag är hemma hela dagarna och gör inte så mycket annat än att försöka bli frisk. Och jag känner hopp. Det är viktigt. Jag skulle säga att det är en av de viktigaste sakerna att se till att ha i preppen!

5 reaktioner på ”Jag lever

  1. Jag undrade vart du tagit vägen, skönt att du finns kvar och tänker. Att vara ute i naturen, att sitta på en stubbe och stirra in i elden eller försjunka i ett flötes guppande när jag metar är avkoppling för mig. Hoppas du hittar din grej som kan få låsningar att släppa och själen att hitta hem.

    Gilla

  2. Hej, som du skriver så är det helt rätt att falla tillbaka på något som tidigare i alla fall känts tryggt. Det brukar jag göra, att jobba med det som du normalt gjort med ren rutin kan krävas extra tanke men att göra något som du inte har rutin krävs nytänkande och det är väldigt svårt. Fortsätt skriv och låt tankarna och texterna flöda som du använt som ett bra instrument för att lätta på locket tidigare genom livet. Fakturan från vattenfall får alla magsår och migrän av så där är du inte ensam 🙂
    Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s